Toplanan kabakların dış kabukları soyulduktan sonra içleri oyulup tek tek iplere dizilerek güneş gören bir alanda rüzgarında yardımıyla kurutuluyor. Kuruyan kabaklar nemsiz , serin ve gölge bir alanda sizler için saklanıyor.
Geniş bir yetiştirilme alanına sahip olan kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bakımından da oldukça zengindir.
Tüketilebilen kabak, sinirleri yatıştırmada ve ve vücudu temizleme de de oldukça etkilidir
No customer reviews for the moment.
Your comment is submitted
Toplanan kabakların dış kabukları soyulduktan sonra içleri oyulup tek tek iplere dizilerek güneş gören bir alanda rüzgarında yardımıyla kurutuluyor. Kuruyan kabaklar nemsiz , serin ve gölge bir alanda sizler için saklanıyor.
Çağla ağaçlarında toplanmayan çağlalar dan oluşan direkt ağacının dalında kuruyan bademler kuruduktan sonra ağaçlarından silkilerek dış kabuğundan ayıklanır ve 1 hafta kadar serilir. Serilme işlemi bitip tamamen kuruduğundan emin olunduktan sonra bademler serin ve nemsiz bir ortamda sizler için saklanır.
Dağlarından yağ ovalarından bal akan güzel şehrimiz nazillimizin en meşhur ürünlerinden olan kuru incir en özenli şekilde hazırlanıp sizler için hazır hale geldi !!
Biberiye bitkisini toplayıp yıkadıktan sonra yarı gölge bir alanda kurutma işlemi gerçekleştirilir.Biberiye bitkisinin taze uç dalları kullanılarak kuru biberiye elde edilir.
Dağlardan kendi imkanlarımızla topladıgımız yetiştirme olmayan tamamen doğal ortamından toplanan ada çayları kurutulduktan sonra bağ bağ yapılır ve sizlere bağ olarak yollanır.
Toplanan ayvalar yıkanıp kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır daha sonra üzerine şeker dökülerek 1 gün bekletilir ve ayvanın sulanması sağlanır. Sulanan ayvalar kaynatılıp kavanozlanır sıcak sıcak kapakları kapatılır ve vakumlanması sağlanmış olur.
Dalından toplanan mürdüm erikleri tertemiz yıkanır ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra bir gün şekerde bekletilir. Şekerde bekleyen mürdüm erikleri sulandıktan sonra kazanlarda odun ateşinde yavaş yavaş kaynatılır. Kıvamını alan mürdüm eriği reçeli kavanoza koyulup sıcak sıcak kapatılıp vakumlama işlemi gerçekleşmiş olur.