Ihlamur zamanı mis gibi kokan o ıhlamur ağaçlarına tırmanıp sizler için tek tek ellerimizle topladıgımız ıhlamurları ve yapraklarını yarı gölge bir alanda tertemiz kurutup sizler için pakeleyip serin bir alanda saklıyoruz.
Ihlamur zamanı mis gibi kokan o ıhlamur ağaçlarına tırmanıp sizler için tek tek ellerimizle topladıgımız ıhlamurları ve yapraklarını yarı gölge bir alanda tertemiz kurutup sizler için pakeleyip serin bir alanda saklıyoruz.
Kendi yetiştirdiğimiz ve büyüttüğümüz bahçemizdeki çıkan yeşillikler , arpa ve buğday yemleri ile büyüyen köy tavuğu sizler için dondurulmuş şekilde korgalanıyor .Kargoda 48 saat soğukluğunu koruyor ve çözülmeden sizlere ulaşıyor.
Aydının dağlarından toplanan meşhur incirler küp küp doğrandıktan sonra sızma zeytinyağı ile birleşip tam bir şifa deposu haline geliyor.Peygamberler zamanında da ilaç olarak kullanılan incir kürü her derde deva.
Dalından kopartılan taze kozalaklar yıkandıktan sonra bir gün limonlu suyun içerisinde bekletilir. ikinci gün kazana aktarılan kozalaklar bir taşım kaynatıldıktan sonra acı suyu çıkınca kazanın içindeki suyu yenilenir ve içerisine karanfil , taze zencefil , şeker ve limon eklenir yaklaşık 8 saat kadar kaynatılan kozalaklar kıvamını aldıktan sonra kavanozlanır . Kapağı kapatılan kavanozların vakumlaması yapılır ve sizler için hazır hale gelir.
Bahçelerden toplanan papatyalarımız ayıklandıktan sonra tek tek kontrol edilip kuru ve serin bir alana serilip kurumaya bırakılır bir kaç gün havalandırıldıktan sonra direkt güneşe serilip güneşte tamamen kuruması sağlanır. Kuruma işlemi gerçekleştikten sonra papatyalar serin ve nemsiz bir ortamda sizler için muhafaza edilir.
Dağ kekiği olarak geçer.Egemizin ulu dağlarından toplanan tamamen yabani kekiklerin kurutulması ile gerçekleşen kuruduktan sonra bağ bağ yapılarak sizlere yolladığımız şifa dolu bir üründür.
Biberiye bitkisini toplayıp yıkadıktan sonra yarı gölge bir alanda kurutma işlemi gerçekleştirilir.Biberiye bitkisinin taze uç dalları kullanılarak kuru biberiye elde edilir.