Tarladan toplanan üzümler yıkanıp temizlendikten sonra geleneksel yöntemlerle sıkılıyor.Yöremize has pekmez toprağı kazanımıza konarak üzerine üzüm suyu eklenerek kaynadıktan sonra bir gece dinlenmeye alınır.Ertesi gün toprağı süzülen üzüm suyu tekrardan odun ateşinde kaynatılır, yaklaşık 8 saat kaynayan üzüm suyu koyulaşıp pekmez kıvamını alınca ocakdan indirilip şişelenerek hazır hale gelir.
Tarladan toplanan ekşi narlar tek tek tanelenip ezilerek suyu çıkartılıyor. Nar suyu odun ateşinde kazanlarda yaklaşık 6 saat kadar kaynayarak kıvam aldırılıyor.kıvamı gelen nar ekşisi serin ve ışık almayan bir ortamda sizler için saklanıyor.
Manisanın özel yapraklarını sizler için ayağınıza getirdik.Sultani üzüm yaprağından oluşan damarsız incecik yapraklar sadece kaya tuzu ile basılarak 3 lt bidonlarda sizler için hazır hale getirildi.
Toplanan kabakların dış kabukları soyulduktan sonra içleri oyulup tek tek iplere dizilerek güneş gören bir alanda rüzgarında yardımıyla kurutuluyor. Kuruyan kabaklar nemsiz , serin ve gölge bir alanda sizler için saklanıyor.
Dalından kopartılan taze kozalaklar yıkandıktan sonra bir gün limonlu suyun içerisinde bekletilir. ikinci gün kazana aktarılan kozalaklar bir taşım kaynatıldıktan sonra acı suyu çıkınca kazanın içindeki suyu yenilenir ve içerisine karanfil , taze zencefil , şeker ve limon eklenir yaklaşık 8 saat kadar kaynatılan kozalaklar kıvamını aldıktan sonra kavanozlanır . Kapağı kapatılan kavanozların vakumlaması yapılır ve sizler için hazır hale gelir.
Ata tohumu biberler tarlalardan toplandıktan sonra dilinip yarı gölge alanda kurutulup daha sonra köyümüzde bulunan değirmende öğütülüp öğütülüp toz biber haline geliyor.Toz biberler tatlı olup yemeklere herhangi bir acı tat vermez. Sadece renk verilmesi amacı ile yemeğe katılır.
Tarlalardan toplanan domatesler temmuz ve agustos aylarında toplandıktan sonra yıkanıp doğranıp tuzlanarak güneşte eritildikten sonra tek tek elde süzgeçlerden geçirilip tekrardan güneşe seriliyor güneşte salça kıvamını alana kadar karıştırılarak kıvam aldırılıyor.salça hazır hale geldikten sonra serin ve gölge bir alanda saklanıyor.
Dağlardan toplanan kekikler şerbeti ile birleşir ve kazanlarımızda kaynamaya başlar kekikler dağılıp fokurdamaya başlayınca içerisine biraz karanfil eklenir. odun ateşinde yapılan dağ kekiği reçeli aynı zamanda dağ kekiği şurubu olarak da isimlendirilir. Şifa amaçlı tüketilir.Kekik çaylarına tatlandırıcı olarak kullanıldığında kekik çayının etkisini ve faydasını artırır. sabahları veya akşamları 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.